Blog

14-01-2015 15:38

We zijn nu al meer dan een week bezig en ik moet zeggen dat het hongergevoel bij mij aanwezig blijft. Ik hoop dat dit niet het geval is voor de komende 6 maanden want dan hou ik het niet vol. Vandaag eet ik ook 6 porties in plaats van mijn gewoonlijke 5, misschien dat het ook komt door mijn vele sportieve inspanningen. Vandaag heb ik ook nieuwe choreo's in elkaar gezet voor mijn Zumba les en dat vraagt ook veel energie natuurlijk. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Vandaag wil ik ook een maaltijd voorstellen dat ik dagelijks op mijn menu heb staan. Ik wissel deze dagelijk met elkaar maar als je graag een zoute maaltijd hebt en liever een warme dan een koude bereiding zal dit ook zeker iets voor jou zijn!

Deze staat gekend onder de naam "Parmentier" en het is een groentemix. Het ziet er misschien niet uit maar het is echt wel lekker, beter dan het eruit ziet ;-)
Het komt in een zakje (zoals de meeste dingen in dit dieet) je mengt het met water en zet het 3 minuutjes in de microgolf (kan ook in de pan klaargemaakt worden), eventjes laten afkoelen en smullen maar! Deze wissel ik dan af met :

Deze, gekend onde de naam "Spaghetti Bolognaise" en wordt op dezelfde wijze bereid als de parmentier. Deze ziet er iets smakelijker uit en heeft eigenlijk in smaak wel veel mee van de de echte bolognaise. Het blijft een eiwit dieet supplement maar het is echt lekker om te eten en ik kijk altijd uit naar mijn middagmaaltijd met deze 2 afwisselingen.

Vanavond een afspraak met mijn Kyalin coach voor meer lekkers te proberen, ik kijk er al naar uit want bij zo een dieet moet je wel voor genoeg afwisseling zorgen en echt alles proberen zodat je weet wat je wel en helemaal niet lekker vindt. Je zult ervan versteld staan hoeveel lekkere dingen er bestaan om voor een dieet te zijn!

Ik kijk er al naar uit! Tot de volgende

Groetjes
Miss F

 

12-01-2015 09:08

OMG ik ben zo opgelucht, blij, opgewonden, enthousiast.. vandaag was mijn eerste weging in een week tijd en wat ben ik blij met het resultaat van een week doorbijten, honger en uit zakjes eten ;-)

Er is gewoonweg 3,2 kg verdwenen!! Dat is heel wat voor mij in 1 week tijd! Wat ben ik blij met dit resultaat.. het is het dus allemaal waard geweest.

Nu heb ik echt de courrage om door te gaan en vol te houden want met zo'n resultaat kan het gewoon niet anders dan inspirerend zijn. Ik ben er me natuurlijk van bewust dat het niet elke week feest kan zijn maar dit is een mooi begin en geeft me het gevoel dat het kan. Als er nu nog wekelijks een kilootje afkan ben ik er deze zomer, happy times en heel goede vooruitzichten.

Gisteren was een moeilijke dag, bij mijn peter gaan nieuwjaren. Allemaal lekker hapjes, Cava, wijn, etc. op de tafel en ik met mijn water/spa.. dan moest ik eten dus had ik een smoothie aardbei/banaan mee (heel lekker en luchtig) waardoor ik de meeste trek kon kalmeren. Maar uiteindelijk moet ik zeggen dat ik er niet echt heel veel last van had om er niet aan te komen, een glaasje Cava smaakt altijd maar ik kon er heel goed mee om! Bij het eten had ik me ook voorbereid en op voorhand mijn pasta met rattatouille klaargemaakt, even in de microgolf en ik kon aan tafel gewoon lekker mee eten. Mijn water was gisteren niet zo'n succesverhaal, amper 1 1/2 liter gedronken. De rest van mijn week zat ik flink boven de 2 liter maar zondag was het moeilijk. Vandaag herpakken we ons en gaan we er weer volledig voor! Let's go go go ...

Groetjes
Miss F

09-01-2015 10:26

Hey,

Ik kom nog even een update geven. Ik ben aan mijn 5de dag begonnen en moet zeggen ik heb een aantal lastige dagen achter de rug. Ik had 4 dagen lang veel honger gedurende de dag, vandaag is de eerste dag dat ik moest eten en niet omdat ik honger had. Dat zijn de lastigste dagen, je hebt contstant een honger gevoel en dat is knap lastig! Ik heb altijd komkommer en ijsbergsla in huis zodat ik iets kan knabbelen want als je overmatig eet moet je je mond soms gewoon even bezighouden! En tot nu toe heeft me dat goed geholpen! We blijven volhouden want vandaag is de honger al een stuk minder maar nog niet verdwenen.
Dinsdag was een dag van hoofdpijn... maar gelukkig bleef het bij die ene dag, het is ook een normale reactie van je lichaam aangezien je helemaal aant het detoxen bent. Je lichaam krijgt geen suikers en koolhydraten meer binnen in de hoeveelheid dat het gewoon is en verzet zich ook een beetje, vandaar ook het hongergevoel. Het gaat wel over, bij de ene iets vlugger dan de ander maar we moeten gewoon doorbijten! Het lukt me wel!

Ik ben bezig met fase 1a maar de strenge versie, ik eet gedurende een maand enkel de eiwitporties van Kyalin en mijn groenten, ook eet ik bij veel honger (of het klaarmaken van mijn gezin's maaltijd) 1/2 liter soep. Het is niet zoveel maar het helpt wel, als ik mijn tas soep bij me staan heb ben ik minder geneigd om te proeven/zeuren van het eten van de rest van het gezin. Gisteren was de zwaarste dag, toen maakte ik frietjes klaar... als dat in de neus vliegt maar ik heb het volgehouden en enkel gekeken hoe de rest ervan genoten heeft. "trots op mezelf"
Ik daarintegen heb een maaltijd van Kyalin naar binnen gewerkt, de 'kip curry smart meal'. 

Het was de eerste keer dat ik zo iets at en ik was me er niet van bewust dat het om echte kip zou gaan, het heeft wel gesmaakt zo nog eens echt eten na 4 dagen. Het enige jammere was dat er ook groentjes bijzaten, deze waren echt niet meer zo smakelijk door in de saus/verpakking te zitten. Het is volgens mij beter om zelf gestoofde groentjes klaar te maken en deze lekker op te eten bij de kip. Maar dat weten we nu voor een volgende keer!

Ik heb voorlopig ook kunnen weerstaan aan de verleiding om op de weegschaal te gaan staan.. ik probeer het echt vol te houden tot maandag, dit om ontgoocheling of hoge verwachtingen te ontwijken. We kijken wel vol zenuwen uit naar maandag want na een week uit zakjes eten en meer dan 2 liter water per dag te drinken verwacht je wel dat er iets moois van komt, toch?

Groetjes
Miss F

 

05-01-2015 11:09

Hey,

Hier ben ik dan, de eerste dag begonnen met mijn Kyalin dieet!
De 2 liter water op een dag drinken zal geen probleem zijn want na mijn eerste eiwitportie heb ik ongelooflijk veel dorst. Ik begin met fase 1a

(Ik krijg voorlopig mijn afbeeldingen niet goed gedraaid... ze staan correct geupload maar het lukt voorlopig niet, ik probeer later nog eens)

5 eiwitporties met de nodige groenten en 2 liter water... dat wordt de moeite!

Mijn startgewicht foto's staan al tussen de foto's op dit blog. Ik heb mijn bikini voor deze zomer aangedaan, het is geen zicht maar ik zal elke keer deze bikini aandoen omdat ik wil zien of ik hem na 6 maanden zonder probleem kan dragen aan het strand/zwembad.
Mijn weegschaal was me deze ochtend niet echt gunstig. Het was nog 0,9 kg meer dan ik verwacht had... niet leuk maar goed! Mijn hoge gewicht 

Dus we moeten er zeker 26,9 kg kwijt.. we gaan niet te snel dus we geven het een jaar, ookal hoop ik stiekem dat het in de helft van die tijd zal zijn maar we moeten realistisch blijven.

Mijn afmetingen deed me ook mijn ogen opentrekken... want ik weet heel goed hoe het geweest is en dan is dit ook een harde realistische klap!


Veel werk aan... maar je moet ook altijd je lichaam meten want met de kilo's alleen, zeker als je aan sport doet zijn die cm's belangrijker dan de kilo's.

Na het bekijken van al deze informatie was ik ook benieuwd naar mijn BMI... als ik nog niet genoeg alarmerende cijfers had zien staan was het nu wel dik in orde... zo'n hoge BMI, ik moet eerlijk zijn ik wist niet dat ik zo dik was.


 

Ik voelde me lelijk en dik maar dit was nog erger dan verwacht dus het is best dat ik ermee ben gestart! Geen tijd meer te verliezen!! Dit is zeker een reden om te blijven volhouden.

Voorlopig heb ik toch wel honger maar ik moet nog om mijn groentjes zodat ik mijn hongergevoel en eventuel trek kan voeden met vezels en natuurlijk genoeg water.
Voor deze week heb ik niet echt zorgen, de eerste week gaat altijd vlotjes het is erna dat het moeilijk voor me wordt. Eten maken voor mijn gezin en zelf niks mogen proeven is soms heel zwaar maar als het resultaat er zal zijn volgende week zal het me opnieuw een boost geven om verder te gaan.

Ik zal ook op het einde van de week een verslagje schrijven over de verschillende producten dat ik eet en wat mijn ervaring is... smaken verschillen maar ik zal het zo goed mogelijk omschrijven zodat je er een beter beeld van krijgt en zo misschien beter kan inschatten of het iets voor jullie is. Stuurde Kyalin zelf ook een mailtje om te zien of er nieuwe producten zijn dat ik kan testen (want zo direct een volledige pak kopen is te veel en als ik het dan niet lust sta ik ermee), ook hiervan zal ik tijdig een review over schrijven.

Tot de volgende 

x Miss F
 

04-01-2015 20:59

Hallo,

Nog een laatste keer genoten van het vaste voedsel want morgen gaan we er keihard voor gaan! Ik ben er helemaal klaar voor, mentaal en fysiek, om er volledig voor te gaan en mijn doel te bereiken. Dit is ook een belangrijke stap in het dieet regime want als je er niet klaar voor bent zal je het vroeg of laat toch opgeven of zeuren en dat is niet de bedoeling.

Vandaag heb ik al mijn 'zakjes' eten bij elkaar genomen, opgeschreven wat ik nog had en mijn verdeling gemaakt voor deze week.

Zo moet ik nergens meer achter gaan zoeken, gewoon 's morgens mijn zakje nemen en ik moet niet meer nadenken over wat ik eten zal die dag!
Anders eet je zowiezo eerst de lekkere dingen op en dan blijf je achter met de niet zo lekkere snacks en maaltijden, als je ze een beetje verdeeld in de week geraken de doosjes ook leeg en ben je er ineens vanaf!

Morgen de weeg en de meet... ben eens benieuwd naar mijn o zo confronterende cijfers! Maar het is de start van iets moois, hopelijk kom ik er gauw en is het niet zo moeilijk om vol te houden want het doel is nu nog ver weg maar ik hoop de eindstreep dit jaar nog te zien...

Wish me luck!!

Groetjes
Miss F

 

02-01-2015 14:56

Hey allemaal,

De beslissing is gevallen dat we maandag 05 januari 2015 starten met het dieet, waarom nog niet vandaag? Nog te
veel nieuwjaarsafspraken en de verjaardag van mijn ma staat ook voor de deur... dus ja, nog eventjes niet.

Ik zal me maar 1 keer per maand gaan meten en ook maar 1 keer per maand foto's posten, zo is het verschil
beter te zien en wordt het ook niet te veel!

Ik probeer elke dag iets te schrijven maar het kan ook eens zonder zijn want ik heb nog altijd 3 kinderen waarvan de jongste 16 weken dus ik heb ook mijn handen vol! Ik doe mijn best! Naast mijn hobby als naaister zal ik er een hobby als Blogster bijkrijgen en dan is het weer gewoon een kwestie van organiseren...

Nog een laatste weekendje genieten met een glaasje en het goede eten en dan is het voorbij :-( 
Voor het goede doel... want ik zal je alvast tonen hoe ik eruit zag voor ik mijn kids had met een fotootje:

... en daar doen we het voor ...

Groetjes 
Miss F

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5