Blog

23-02-2015 11:05

Heykes,

Wat is de tijd deze week snel voorbij gevlogen, was het met de vakantieperiode of omdat we druk bezig zijn met verbouwingen ik weet het niet maar het leek gisteren dat ik op de weegschaal stond en vandaag was het alweer zo ver!

Wat een leuke ervaring toch weer die weegschaal, er is weer een mooie 1,7 kg afgegaan deze week. Komt het omdat het sporten steeds beter gaat en ik mezelf ook steeds meer geef in het trainen ik weet het niet maar op dit tempo hou ik het zeker vol en ga ik sneller naar fase kunnen gaan dan gedacht! Ben super blij met het resultaat want ik verwachtte een kilootje per week en dan zou ik er mooi geraken... of het zal blijven duren weet ik niet maar zolang het goed gaat ben ik al bij. Ik zei het al eerder, zelfs al zijn ze er niet allemaal af tegen dat ik op reis moet vertrekken als er een '6' vooraan mijn gewicht staat zal ik ook al blij zijn (hoe meer hoe liever natuurlijk). Ik heb nog 18 weken om de laatste grote 15 kilo kwijt te geraken en ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat het me gaat lukken... anders zal de zoveelste teleurstelling er natuurlijk ook weer zijn en dan is het zoveel moeilijker om vol te houden.

Ik weet niet of ik binnen de 2 weken ook nog mijn gewenste 2 kilo zal kwijt geraken (mijn doel was 5 kilo in de 2de maand) want het is een korte maand geweest. Ik denk dat 3 dagen minder in een maand toch merkbaar zijn op vlak van diëten maar we geven niet op en gaan ervoor en jullie weten het, vanaf ik die 75 kilo heb bereikt ga ik er volledig voor met mijn intensieve training thuis.. bovenop mijn 12u sport per week die ik nu al doe. We doen ons best, houden ons aan de regels en de resultaten mogen er zeker en vast zijn!

Ik ben ook heel blij dat het drinken op Carnaval vorige week geen effect heeft gehad op het gewichtsverlies (of mss juist wel en weten we het niet natuurlijk) en ik ben er steevast van overtuigd dat ik niet meer zal zeuren, het is al het zware werk niet waard voor dat ene drankje of dat moment van 'leutig lopen'. Ik heb er nu in de nabije toekomst toch geen feestjes meer aankomen dus het zou normaal gezien niet moeilijk moeten zijn om in een rechte lijn te blijven lopen!

Ook kreeg ik steun van het hoofdkantoor van Kyalin zelf, ze lazen mijn blog en gaven me nog enkele tips dat ik zeker zal volgen en waar ik rekening mee zal houden want wie kan het me beter zeggen en uitleggen dan de bron. Ik kreeg ook een aantal producten om uit te proberen waar ik 'over the moon' blij mee was! Geeft nog eens die extra boost om verder te gaan...

Go go go... !!!

Groetjes
Miss F

19-02-2015 10:51

Maandag naar Aalst Carnaval geweest... ik dacht ik moet me eens kunnen uitleven en laten gaan zonder aan het dieet te moeten denken maar zonder los te gaan. Ik had mijn snacks mee dat ik nog moest nuttigen en zag het volledig zitten. Mijne man is de dag zelf ziek gevallen maar na 3 dagen naaien aan mijn kostuum had ik geen zin om thuis te blijven! Dus ik heb mezelf vermand en ben toch gegaan. De kostuums waren geweldig goed gelukt en ik zag het volledig zitten:

Op de foto's achteraf is wel gebleken dat ik inderdaag nog zoveel kilo's kwijt moet eer ik er weer deftig uit zal gaan zien maar ik ben goed bezig dus ik probeer het uit mijn hoofd te zetten! Zo'n foto's zijn natuurlijk een aanmoediging om verder te doen omdat er toch nog veel werk aan de winkel is... 

Ik heb toch wel een heel klein ietsie bietsie beetje gezeurd... shame on me, ik weet het. Mijn zus (op de foto links) was nog een Limoncello aan het drinken voor ons vertrek richting Carnaval... eerst heb ik afgeslaan en ik heb me geen glaasje genomen. Ik had mezelf ook voorgenomen niet te drinken en als ik dan toch iets dronk het een Cava'tje zou zijn omdat dezze het minste zouden moeten bevatten. Naar het einde toe heb ik toch een slokje of 2 gedronken van mijn zus haar Limoncello... het brandde van in mijn mond tot het in mijn maag terecht kwam... en mijn zus zei dat hij niet eens zo straf was, voor mij dus wel! Wat 2 maanden geen alcohol kan doen eh ;-)

Het de dag erna opgebiecht aan mijn ma omdat ik me wel ongelooflijk schuldig voelde en ze zei tegen mij; 'Oh nee, nu ga je weer van nul moeten beginnen want bij elke klein stukje dat je eet of drinkt dat niet mag gaat je lichaam weer uit ketose en moet je alles terug opbouwen'. Ik was natuurlijk helemaal van slag dat er iets zou bijkomen deze week en ben al elke dag op de weegschaal gaan staan. Niet goed voor mijnen tikker elke morgen. We zullen zien maandag mar ik weet dat het zeuren er niet meer in zal zitten voor mijn tijdens deze strenge fase. Nog 2 weekjes en we zitten alweer een maand verder... februari is een korte maand maar het vliegt toch zo voorbij...

Tot de volgende weging.

Groetjes
Miss F

 

16-02-2015 10:37

YYYYYYYEEEEEESSSSSSSSSSS!! Het is me eindelijk gelukt!

Ik ben onder de 80 kilo geraakt! Ik heb eindelijk een "7" vooraan mijn gewicht staan en dat is meteen ook mijn eerste mijlpaal dat ik gehaald heb! Ik ben zo super mega tevreden met dit resultaat... dat het zo zeker verder mag gaan! Ik kijk nu uit naar de 2e mijlpaal en dat is onder de 75 kg geraken want dan ga ik ook beginnen met het 'Insanity' programma, een loodzwaar fitness programma waarmee ik hoop mijn buik weer te kunnen verstevigen. Want dat is natuurlijk nog altijd een grote confrontatie als ik mezelf in de spiegel bekijk, dat ik nog steeds een klein buikje heb die naar voren uitsteekt en dat het cellulite op mijn benen, kont en armen te zien is ookal sta ik stokstijf! Maar dat komt ook wel allemaal goed zeker! 

We gaan gewoon door hoe we bezig zijn en kijken zo uit naar de meting enzo op 5 maart, dan zijn we 2 maanden bezig en ik hoop dan toch een 75 kg te zien staan op mijn weegschaal. We zien wel. Ik ben deze week ook opnieuw 1,2 kg kwijt en dat is toch nog steeds een super resultaat! Als ik elke week 1 kilo kwijt kan zijn zal ik er zeker geraken om tegen 1 juli 2015 terug om mijn gewenste gewicht te staan! Die felbeheerde 62 kg... het lijkt nog ver weg, want het is nog altijd 17 kg die er nog af moet, maar we gaan ervoor en hopen het toch te gaan behalen! 

So far so good... let's keep going

Groetjes
Miss F

09-02-2015 10:10

We gaan gewoon verder met de wekelijkse weging op maandag, ookal hebben we er al een maandje opzitten. De weging vandaag was ook weer een succes, aangezien ik graag in mijn 2de maand 5 kilo wil afdoen ga ik wel heel hard mijn best moeten doen.
De weging deze morgen:

Valt goed mee, op een week tijd weer 1,6 kg kwijt dus we zijn goed onderweg. Niet zoveel in vergelijking met de maandweging van donderdag maar bij de wekelijkse weging vergelijken we met de maandag! Mijn eerste mijlpaal is hiermee bijna bereikt en het zou erg zijn als ik er volgende week niet zo geraken... onder de 80 kilo, eindelijk weer die 7 vooraan zien staan daar kijk ik nu enorm naar uit. Dan ben ik al een stukje geruster maar niet zo veel als wanneer ik er in de toekomst de 6 weer zal zien voorstaan. Ik heb mezelf ook voorgenomen om intensiever te beginnen sporten als ik onder de 75 kilo zit en dat is gelukkig ook niet zo ver meer af. Dan kan ik mijn buik en armen ook beter trainen en meer gericht, het zal dan ook minder zwaar zijn met minder gewicht dat ik moet meedragen.

We gaan verder en hopen op super resultaten natuurlijk... nu is het uitkijken naar die beheerde 7 vooraan mijn gewichtcijfer... 

Tot de volgende en blijven volhouden is de boodschap!

Groetjes
Miss F

05-02-2015 11:30

Hey allemaal...

We zijn er, 1 maand later en de resultaten mogen echt gezien worden vind ik! Ik ben ontzettend trots met deze resultaten en hoop dat het ook in de toekomst zo vlot blijft gaan.

Als eerste heb ik me gewogen deze ochtend:

Er is nu in 1 maand tijd maar liefst 8,3 kg afgegaan! Dat wil zeggen dat ik mijn kaap van 8 kilo heb gehaald!!! En dat maakt me meer dan blij, ik heb zo op mijn tanden moeten bijten en echt mijn toekomstige lichaam in gedachten moeten houden om het vol te houden maar na deze resultaten is het wel alles waard geweest! Ik ben goed onderweg en hoop dat het in de toekomst ook zo blijft verder gaan dat ik met een gerust hart op reis kan gaan!

De foto's van de transformatie in 1 maand tijd kan je in mijn tabblad "foto's" vinden. Zeker eens kijken!

Vervolgens heb ik me gemeten:

Het restultaat hier was ook best verbluffend! Ik ben maar liefst 30,5 cm kwijt over mijn gehele lichaam! Ik had het wel gehoopd natuurlijk aangezien ik veel sport moest er toch iets van zijn maar het resultaat zien op papier geeft toch die extra aanmoediging en schouderklopje!
Opnieuw heel tevreden met mijn resultaten :-D

En dan als laatste moest ik nog mijn BMI opnieuw berekenen:

Ik ben al goed gezakt!! Ik sta ook niet meer in het rood, het is al oranje geworden maar ik zit wel nog even van het groen af! Maar het is met verbetering en heb nu enkel nog overgewicht! Ik heb gelukkig geen zware obesitas meer want dat was echt de schrik van mijn leven... ik denk niet dat ik ooit zo zwaar ben geweest en wil daar liefst ook niet meer naartoe! Goed... we zijn onderweg maar hebben nog een serieuze weg af te leggen voor ik echt tevreden ben.
Stap 1 is bijna bereikt, ik zit bijna onder de 80 kg en dat is de eerste mijlpaal van mijn dieet! 

Ik liet me ook bij mijn Kyalin coach wegen vandaag om te weten wat de percentages zijn in mijn lichaam en dit was het resultaat:

* Vet = 40,7 %
* Spieren = 45,9 kg
* Botten = 2,5 kg
* Vocht = 44,4 %
* Leeftijd = 46 jaar

Het zijn nu ook niet de meest flatterende resultaten zeker leeftijdsgewijs maar het is nu eenmaal wat het is, ik hoop die leeftijd snel naar onder te krijgen alsook het vetpercentage, daarmee moet ik toch zeker onder de 30 % geraken en liefst zelf ietsje meer! Er is nog veel werk aan de winkel maar we gaan goed vooruit!

Volgende doel voor binnen een maand ga ik zetten op 5 kg minder.. das ietsje meer dan 1 kg per week en ik denk dat dit toch ook gemakkelijk haalbaar moet zijn... als ik nu nog 4 maanden aan 5 kg per maand kan volhouden zal ik zeker en vast klaar zijn voor mijn reis en zit ik al goed in de stabiliseringsfase!

We kunnen weer vol goede moed verder met het dieet! Ik zie het volledig zitten om mijn verdere kilo's er gemakkelijk af te krijgen!

Groetjes
Miss F 

xoxoxoxoxox

02-02-2015 10:17

Vandaag was het dan weer zo ver... op de weegschaal gaan staan. Ik had misschien toch weer wat hoge verwachtingen maar ben toch blij met het resultaat van deze week.

Er is toch weer 2 kg afgegaan deze week! Wat een opluchting, heel misschien haal ik toch nog mijn 8 kg in totaal maar dan moet ik in de komende 4 dagen 900 g verliezen dus het is een 'long shot'.

Maar alles wat we verliezen zijn we kwijt dus ben ik toch wel weer tevreden met het resultaat. En ookal had ik van mijn eerste weken veel meer verwacht, als het zo blijft gaan de komende weken zal ik wel heel tevreden zijn! Zo de ene week 1 kg en dan eens 2 kg kwijt zijn dat is iets om naar uit te kijken en zal ik vlugger in mijn stabilisatie fase dan verwacht. We mogen natuurlijk onze hopen niet te hoog leggen ook maar het komt goed! We doen gewoon verder en eens we een maandje bezig zijn kunnen we ook van fase veranderen en kan ik eens kip/vis/vlees aan het dagmenu toevoegen en dat zal ook al een hele verandering zijn!

Dus nu is het afwachten en aftellen naar donderdag!! Spannend!!

Tot dan x

Groetjes
Miss F

29-01-2015 11:24

We zijn goed onderweg naar de eerste maand! Ik heb deze week toch weer eventjes hongerig de dag door moeten komen maar we zijn nu weer goed onderweg en ik heb gelukkig goed op de tanden gebeten. Buiten nog wat hoofdpijn gaat alles weer prima vandaag. Ik heb deze week wel ondervonden dat mijn fut een beetje verloren is gegaan, aangezien ik wel vele lessen moet geven in de week is dit niet echt ideaal. Op mijn hoogste actieve punt ('s avonds) heb ik het minst energie van de dag dus dat moet echt veranderen, nog even doorbijten hoop ik. We zien wel na een maandje.

Vandaag wil ik jullie weer een lekkere maaltijd voorstellen dat ik tijdens mijn kilo strijd ben tegengekomen.
De Kyalin Noodles!

Echt waar ik beloof het jullie ze zijn echt lekker! Ze zijn wel een beetje aan de duurdere kant en dat houdt me af en toe wel eens tegen om er veel van te eten en dat is jammer want ze vullen me echt wel goed!
Er zitten Noodles, kruiden en een blokje voor soep bij. Je doet deze allemaal in de cup en giet er 250 ml kokend water bij en laat het een minuutje of 5 toch zeker intrekken.

Ik drink eerst mijn soep uit, zo kunnen de noodles nog een beetje langer intrekken en daarna kan ik heerlijk genieten van mijn noodles. Ok, het is niet zoals echte noodles/pasta maar ze zijn echt lekker! Het is eigenlijk een beetje zoals we volkoren pasta zouden eten! Als je eens iets anders wilt dan is dit een echte aanrader... ik eet dit toch een 2tal keer per week!

Na mijn teleurstelling op maandag heb ik het ook weer niet kunnen laten en heb ik mij toch weer op die weegschaal gesteld... ik zou ze eigenlijk uit mijn zicht in de kast moeten gaan verstoppen want ik ga weer mijn hopen hoog leggen en wat als ik weer word teleurgesteld? Ik woog vandaag 82 kg dus ik hoop dat het zeker zo blijft of dat er maandag weer ietsje meer is afgegaan! We zullen zien, het is weer spannend afwachten tot maandag.

Ik moet me er geloof ik ook bij  neerleggen dat het niet alle weken feest kan zijn en ik niet altijd zoveel kan afgevallen zijn zoals in mijn eerste week. Alles wat ik verlies is weer een overwinning en is beter dan bijkomen natuurlijk. Ik zou het liefst ook alles in 1,2,3 verliezen maar zo werkt het jammer genoeg niet! Bijven doorgaan en doorbijten en misschien als ik me binnen een weekje ga meten enzo... ook dan ga ik mijn spiermassa, vetpercentage en dergelijke berekenene.

Tot de volgende!

Groetjes
Miss F

26-01-2015 09:57

Vandaag ben ik heel teleurgesteld van mijn weging teruggekeerd... ik zal later wat meer uitleg gaan geven maar eerst de resultaten van deze week.

Er is maar 0,8 kg af deze week. Op zich is alles dat ik verlies een overwinning maar ik zal even toelichten waarom mijn teleurstelling zo groot is.

Ik voelde me dit weekend niet zo goed in mijn vel. Altijd eten klaarmaken voor mijn gezin en zelf een zakje moeten eten, het kan op een bepaald moment te veel worden eerlijk gezegd! Dus heb ik besloten om zaterdag al eens op de weegschaal te gaan staan... wat was ik mega verwonderd en enthousiast! Dit resultaat had ik absoluut niet verwacht maar was op zo'n dag echt wel welgekomen! Ik woog 81,5 kg!!! Er was gewoonweg weer 3,1 kg af en dat was meer dan ik had durven hopen. Ik ging heel goed gemutst mijn weekend tegemoed, met een concertje erbij waar ik ook enkel water dronk en mijn koekje meehad om tijdig mijn laatste maaltijd te kunnen nuttigen. Ik ging er weer helemaal voor en zag de beloofde 8 kg dichterbij komen en ik was echt "over the moon" met dit resultaat. 
Dus jullie kunnen zich mss wel voorstellen hoe ik me voel vandaag, om te zien dat er meer dan 2 kg weer is bijgekomen. Echt ZO teleurstellend! Ik weet niet hoe ik er nu moet over gaan denken, gewoon volhouden zeker tot we een maand ver zijn.. nog 1,5 week en ik kan foto's trekken en meten en natuurlijk wegen... we zien wel hoe het dan gaat en houden tot dan vol.

Tot de volgende en elk aanmoedigend woord van jullie helpt ook al een hele weg!

Groetjes
Miss F

19-01-2015 09:57

Het moment van waarheid is alweer aangebroken, we zijn ondertussen 2 weken al goed bezig met het dieet en ik was weer super enthousiast om op de weegschaal te gaan staan.
Het resultaat:

Er is 1,1 kg af... veel minder dan mijn eerst week maar het feest kan natuurlijk niet blijven duren! Ik ben ook met dit resultaat heel blij, ik heb nog een 23 weken voor ik op reis vertrek en er moet nog een kleine 23 kg af dus als we op dit tempo verder gaan doen ben ik zeer tevreden want dan gaan we er zeker geraken!

Ik ben natuurlijk ook weer intensiever gaan sporten en je moet er altijd rekening mee houden dat spieren meer wegen of vet, dat zal ik bij mijn Kyalin coach dan wel weer zien. Maar ik ben en blijf een vrouw en die cijfers op mijn weegschaal blijven een belangrijk onderdeel... nog 2 weken en dan ga ik opnieuw foto's trekken en heel belangrijk mijn lichaam meten! Ik denk wel enige cm's kwijt te zijn dus dat is weer iets om spannend naar uit te kijken!

We blijven volhouden en hopen op een mooi resultaat op het einde van maand 1. Ookal zeggen de coaches dat je tussen de 8 en de 12 kg kan verliezen in de eerste maand blijf ik wel realistisch, ik ben nu eenmaal iemand die sneller bijkomt dan dat het er terug afgaat en met de hormonen nog in mijn lichaam van de zwangerschap... het zou mooi zijn maar als ik nu nog op de tanden bijt zal ik waarschijnlijk een 6 à 7 kg kwijt zijn en ik denk mijn doel daarop te gaan zetten ipv die 8 kg. Dan kunnen we enkel maar gemotiveerder en enthousiaster worden als het meer is!

We gaan door, tot de volgende weging ;-)

Groetjes
Miss F xx

17-01-2015 22:22

Het is bijna weer zover.. mijn weegmoment na alweer een week uit zakjes eten. Ik heb meer stress dan op andere dagen want ik heb echt het gevoel dat ik mega teleurgesteld zal zijn! Ik weet dat vorige week uitzonderlijk veel was met meer dan 3 kilo eraf maar ik zou toch weer graag tussen de 1 à 2 kg kwijt willen zijn... gewoon om het vol te kunnen houden, dat geeft je zo de boost die je nodig heb om er de week erop weer tegenaan te gaan!
Ik houd er natuurlijk ook rekening mee dat ik deze week ook keihard ben gegaan in mijn fitness lessen en spieren wegen meer dan vet dus ik zal hier rekening mee proberen houden bij mijn weging maandag...

Voor de rest gaat alles vlotjes... de honger blijft maar ik heb besloten als ik een moeilijke dag heb dat ik 6 eiwitporties neem i.p.v. mijn gewoonlijke 5. Want tenslotte mag 1 portie meer wel maar 1 portie minder niet!

Tot maandag!

Groetjes
Miss F

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>